Help!

Is de schade aan mijn auto wel of niet verhaalbaar en wat betekent dat?

 
 

Verhaalbare schade

Schade aan uw auto is verhaalbaar als deze is ontstaan buiten uw schuld om. In dit geval zijn alle kosten voor het herstel van de schade verhaalbaar op de tegenpartij.

Betaal ik bij schadeherstel wel eigen risico?

Wanneer de schade verhaalbaar is op de tegenpartij betaalt u zelf ook geen kosten voor het eigen risico. De kosten voor het eventuele eigen risico dat u heeft worden, net als kosten voor vervangend vervoer, terwijl de schade hersteld wordt verhaald op de tegenpartij.

Niet verhaalbare schade?

Een paaltje over het hoofd zien gebeurt ook de beste bestuurders. Heeft u de schade zelf veroorzaakt of is de tegenpartij onbekend? In dat geval spreken we van niet verhaalbare schade. Bent u all risk verzekerd dan dekt uw verzekering ook schadeherstel aan uw eigen voertuig, dit is niet het geval als u een WA dekking op uw auto heeft.

Vergoedt uw verzekering het herstel van schade aan uw eigen voertuig? Dan heeft u vaak een eigen risico. Dit vindt u terug in uw polisvoorwaarden. Daarin leest u ook of u een vrije keuze polis heeft of een gestuurde polis. Een gestuurde polis betekent dat de verzekeraar contracten heeft afgesloten met schadeherstellers en graag wil dat u uw auto naar een van deze bedrijven brengt. Dit is echter niet verplicht! Kiest u ervoor de schade te laten herstellen door een niet gecontracteerd bedrijf, dan betaalt u in sommige gevallen een verhoogd eigen risico.

Het ‘voordeel’ van een gestuurde polis is dat deze vaak iets goedkoper is. Verzekeraars prijzen voornamelijk de voordelen van een gecontracteerd schadeherstelbedrijf aan. Houdt u in uw keuze voor een gestuurde polis wel rekening met het feit dat de schade aan uw auto wordt hersteld tegen zo laag mogelijke kosten. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van goedkopere onderdelen. Vaak zijn deze gebruikt of alternatieven voor origineel. Ook worden vaak goedkopere lakken gebruikt om de auto te spuiten. Helaas komt dit niet altijd ten goede aan de kwaliteit, veiligheid en waarde van uw auto.

Heeft u schade en vragen over de verhaalbaarheid, de dekking of het eigen risico? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken met u mee en kennen de weg op de verzekering-snelweg.

Autoschade

Met onze kreukvrije service garanderen we bij schade aan uw auto dat de overlast voor u tot het minimale beperkt wordt en u kunt rekenen op onze maximale service en kwaliteit.

Meubelspuiterij

In onze meubelspuiterij geven wij uw interieur, dat van uw caravan of boot of ieder ander object een kleurrijk tweede leven. Als u het kunt beetpakken? Wij kunnen het spuiten!